X-Funky @ Konserthuset

 FOTO: Cindy Le TEXT: Olivia Järvholm
 
Vad hände idag? X - funky spelade under WEEC, en miljökonferens i konserthuset, publiken riktigt taggade när gruppen körde sin föreställning, lite nerkortad och texten på engelska på grund av att publiken kom från alla världens hörn. Därefter körde x - funky på Götaplatsen, likaså alla andra kultursommarjobbare som gjort sin första dag ute på Göteborgs gator och torg. 
 

Cirkus skrot

FOTO: Cindy Le TEXT: Olivia Järvholm
 

Sonja säger det att ”jo men vi vill gärna få ett samband, alla ska få vara med och vara delaktiga i showen, och det är såklart en utmaning” med gruppens 13 medlemmar - men att det är något gruppen kommer klara av. Cirkusskrot handlar om några utkonkurrerade cirkusartister från Ryssland som nu är renhållningsarbetare - anställda i Park & Natur i Göteborg.

 

I showen vill de ge ut ett budskap men att inte heller trycka på att ”du måste återvinna” utan showen blir mer till en del av gatan som resulterar i en cirkusshow, men de säger också att showen kan komas att förändras när jag pratade med gruppen under deras repvecka. Cirkusskrot är taggade på sin föreställning, få folk att skratta - och såklart underhålla.  

 

Cirkusskrot går att se på Göteborgs gator och torg under vardagar från 29/6 - 10/7, spelschema läggs upp på vår Facebook. 


Om

Min profilbild